четвъртък, 2 май 2013 г.

Великден - агнешки котлети

 Здравейте на всички и честит Велики Петък!


Предлагам Ви още една рецепта, която може да направите за Великден.
Така приготвено, агнешкото месце е крехко, сочно, а и става бързо.
Успех!


Агнешки котлетчета

















Продукти:    7-8 агнешки котлети (около 700 гр.)
                     2-3 с.л. олио
                     1 ч.л. сол
                     1/2 ч.л. джоджен
                     1 ч.л. розмарин
                     1 ч.л. мащерка
                     1 скилитка чесън
                     1/2 ч.л. горчица -
                   
               
Приготвяне на агнешките котлети:
Котлетите се осоляват и се намазват с малко олио.
Всички други подправки (предварително стрити) се втриват от двете страни на месото.
Слага се малко чесънче и отстрани в тавата. Така мариновано месото се слага в хладилка за около 3 часа минимум. Аз ги мариновах от вечерта и на сутринта ги сложих да се пекат.
На силно загрята фурна - 220 ги слагам за около 10 мин, като са покрити с фолио. След това махам фолиото и ги пека около 1 час. За тези, като мен, които не харесват розмарин, може и да не го слагат ;-). За гарнитура се сервира със зелена салата и ориз.

 Да ви е вкусно ;-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар