Крем (от тетрадката на баба Вили)
Продукти: 1 голяма сметана
2 ч.л. желатин
8 с.л. пудра захар
5 белтъка
сладко и орехи
ром или коняк
Приготвяне: Сметаната се разбива с 4 с.л. пудра захар;Белтъците се разбиват с др. 4 с.л. пудра захар. Желатинът се оставя в малко вода да набъбне, след това се разтваря на водна баня; към сметаната се прибавя желатина, сладкото, орехите, белтъците, като се бърка с дървена лъжица. Получената смес се поставя в съд; след това се поръсва с шоколад и се поставя в хладиника. Може да се прави и като торта.
150гр. шоколад
80мл. вода
20гр. олио/масло
Приготвяне: Шоколадът де настъргва и се смесва със захарта. Добавя се затоплената вода, която се бърка добре. Сместа се слага на огън и се бърка до сгъстяване.
1 ч.ч. вода
1 пак. масло
1 кутия сухо мляко
5 с.л. какао
Приготвяне: Захарта и водата се варят, прибавя се и маслото. Сухото мляко и какаото се смесват. Към тях се прибавят разтопеното масло и захарта. Разбиват се и се прецеждат през сито.
Шоколадова глазура (от тетрадката на баба Вили)
Продукти: 100гр. пудра захар150гр. шоколад
80мл. вода
20гр. олио/масло
Приготвяне: Шоколадът де настъргва и се смесва със захарта. Добавя се затоплената вода, която се бърка добре. Сместа се слага на огън и се бърка до сгъстяване.
Течен шоколад (от тетрадката на баба Вили)
Продукти: 1 ч.ч.захар + още 2 с.л. захар1 ч.ч. вода
1 пак. масло
1 кутия сухо мляко
5 с.л. какао
Приготвяне: Захарта и водата се варят, прибавя се и маслото. Сухото мляко и какаото се смесват. Към тях се прибавят разтопеното масло и захарта. Разбиват се и се прецеждат през сито.
Няма коментари:
Публикуване на коментар