понеделник, 15 април 2013 г.

Домашна торта

Домашна торта (от тетрадката на баба Вили)

Продукти: 3 яйца
                  1/2 ч.ч. лио
                  1 ч.ч.захар
                  2 суп.лъж. кис. мляко
                  1/2 ч.л. хлебна сода

Приготовяне: Замесва се тесто, което се разделя на 5 части. Те се пекат поотделни. След като изстинат се поръсват с орехи. Намазват се с крем и се поръсват с орехи.

Съвет на Деси: Лично аз бих изпекла две отделни форми за торта или дори една по-дълбока и след това да преценя на колко блата ще оформя ;-)

За Крема: 1 голяма сметана
                  2 ч.л.желатин
                  8 с.л. пудра захар
                  5 белтъка
                  сладк, орех,ром или коняк

Сглобяване: Сметаната се разбива с 4 с.л. пудра захар. Белтъците се разбиват с др. 4 с.л. пудра захар. Желатинът се слага във вода и се оставя да набъбне, след това се разтваря на водна баня; към сметаната се прибавя желатина, сладкото, орехите, белтъците, като се бърка с дървена лъжица. Получената смес се поставя в съд; след това се поръсва с шоколад и се поставя в хладилника. Може да се прави като торта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар