Здравейте на всички и честит Велики Петък!
Предлагам Ви още една рецепта, която може да направите за Великден.
Така приготвено, агнешкото месце е крехко, сочно, а и става бързо.
Успех!
Агнешки котлетчета
Продукти: 7-8 агнешки котлети (около 700 гр.)
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. джоджен
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. мащерка
1 скилитка чесън
1/2 ч.л. горчица -
Приготвяне на агнешките котлети:
Котлетите се осоляват и се намазват с малко олио.
Всички други подправки (предварително стрити) се втриват от двете страни на месото.
Слага се малко чесънче и отстрани в тавата. Така мариновано месото се слага в хладилка за около 3 часа минимум. Аз ги мариновах от вечерта и на сутринта ги сложих да се пекат.
На силно загрята фурна - 220 ги слагам за около 10 мин, като са покрити с фолио. След това махам фолиото и ги пека около 1 час. За тези, като мен, които не харесват розмарин, може и да не го слагат ;-). За гарнитура се сервира със зелена салата и ориз.
Да ви е вкусно ;-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар