Напоследък станаха много модерни (да за мен това е точната дума) тортите с моркови и маскарпоне. Аз ще ви представя една рецепта на торта с моркови, която нашата баба е правила и е запазила рецептата.
Разбира се, че може да сложите маскарпоне вместо сметана, но тук ви представям рецептата, такава каквато е записана.
Торта с моркови
Продукти за блата:
6 яйца, 300 гр. моркови, 1 ч.ч. орехи (около 250 гр).
2 с.л. галета, кората на 1 лимон
1 ч.л. бакпулвер + 1 ванилия и 300 гр. захар;
Продукти за крема:
2 сметани се разбиват с 8 с.л. пудра захар
Приготвяне на тортата:
Разбиват се много добре яйцата със захарта; прибавят се морковите, настъргани на ренде, смлените орехи, галетата и кората от лимона, бакпулвера и ванилията.
Пече се в умерена фурна до зачервяване. Като изстине добре се разрязва на две.
Сглобяване: Поставя се първият блат и се намазва с крема, след това се поставя втория блат отгоре и пак се маже с крема. Отгоре се украсява пожелание. (може само с орехи и/или плодове, малки морковчета от захарно тесто и т.н.)
Да ви е вкусно ;-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар